Behandelingen

Bij elke behandeling worden eerst de nageltjes geknipt. Indien nodig worden de oren en ogen gereinigd.
U krijgt ook advies over de verzorging voor thuis.
Het welzijn van uw kat staat voorop, ik zal daarom ook alle tijd nemen voor de behandelingen en het stressniveau van uw kat in de gaten houden. Met name tijdens een eerste behandeling is het fijn als u er bij kunt blijven.


Korthaar kat

De korthaar kat wordt uitgewold/geplukt en gekamt en zo ontdaan van alle losse ondervacht.
Katten die veel verharen kunnen hiermee geholpen worden en zo een stuk minder haar verliezen na de behandeling.  
Oudere of katten met overgewicht kunnen zichzelf niet zo goed meer verzorgen en kunnen ook klitten krijgen of zelfs viltplekken. Vaak zien we die op de rug en/of heupen.
Losse klitten kunnen meestal worden verwijderd, maar vilt wordt altijd geschoren.
Aan de hand van de vacht wordt bekeken hoe vaak een behandeling nodig zou zijn.

(Half)langhaar kat

De (half)langharige kat heeft geregeld veel onderwol dat gemakkelijk kan gaan klitten. Door de vacht uit te wollen/plukken wordt alle losse onderwol verwijderd en kleine klitjes kunnen ook gemakkelijk worden verwijderd. Hardnekkige klitten, die er niet uit te kammen of knippen zijn, worden met de tondeuse verwijderd. Met de hand wordt de kat nog nageplukt.
Als de kat met regelmaat getrimd wordt zal deze minder snel klitten en een mooie, gezonde en glanzende vacht hebben.
Het advies is om deze behandeling gemiddeld iedere 3 maanden te herhalen, u krijgt advies op maat.

Scheren

Als de vacht teveel klitten bevat of vervilt is dan zal deze (volledig of gedeeltelijk) geschoren moeten worden, er is dan geen andere optie meer mogelijk. Ook als de kat het ontwollen niet toelaat kan scheren een optie zijn. De kop, kraag, staart en poten worden niet geschoren.
De kraag, staart en poten worden enkel gedeeltelijk geschoren als kammen niet (meer) mogelijk is en erg geklit is.
In overleg bespreken we de best passende behandeling na het scheren.

Het scheren van vilt kan onprettig aanvoelen omdat het trekt aan de huid. Soms lukt het hierdoor niet de kat in één keer te scheren, in een dergelijk geval probeer ik de kat van de ergste plekken te ontdoen en maken we op korte termijn een nieuwe afspraak om de rest af te maken.
Veelal lukt het om het scheren op een tweede afspraak af te maken, echter een heel enkele keer zal het niet lukken de kat te scheren en zal hij/zij toch onder narcose geschoren moeten worden, het welzijn van de kat staat ten alle tijde voorop.

Kittens

Voor kittens is het mogelijk om te komen kennismaken in de salon ter gewenning.
Kittens tot ongeveer 6 maanden oud kunnen komen wennen. De nageltjes worden geknipt en ogen, oren en gebitje gecontroleerd en de vacht wordt bekeken en als het kitten ontspannen genoeg is wordt er nog even kort gekamd. Dit alles op een positieve, katvriendelijke manier. U krijgt ook advies over de verzorging.
Voor fokkers is er ook een mogelijkheid om een nest kittens een keer te laten wennen, neem gerust even contact op.

Wassen

Wassen en drogen is een goede methode om losse haren, vet, vuil en huidschilfers te verwijderen. Door het droogblazen met de waterblazer worden de losse haren uit de vacht geblazen. Na het drogen wordt de kat nog doorgekamd. Een schone vacht zal minder snel klitten. 

Op verzoek kan de kat met medicinale shampoo gewassen worden tegen een meerprijs (of u kunt evt. zelf de shampoo meenemen).


© Catified, 2017-2019. All rights reserved.