Katten trimmen


Bij elke behandeling worden eerst de nageltjes geknipt. 

Indien nodig, en voor zover de kat het toelaat, worden de ogen en oren gereinigd. 

U krijgt ook advies over de verzorging voor thuis.
Het welzijn van uw kat staat voorop, ik zal daarom ook alle tijd nemen voor de behandelingen en het stressniveau van uw kat in de gaten houden en daar zo goed mogelijk op anticiperen. 

Korthaar kat

De korthaar kat wordt laagje voor laagje gekamd en zonodig licht ontwold.
Katten die veel verharen kunnen hiermee geholpen worden en zo een stuk minder haar verliezen na de behandeling en de vorming van haarballen te verminderen.  
Oudere katten of katten met overgewicht kunnen zichzelf niet zo goed meer verzorgen en kunnen ook klitten krijgen of zelfs viltplekken. Vaak zien we die op de rug en/of heupen.
Losse klitten kunnen meestal worden verwijderd, maar vilt wordt altijd geschoren.
Aan de hand van de vacht wordt bekeken hoe vaak een behandeling nodig zou zijn.

Langhaar kat

De (half)langharige kat heeft geregeld veel onderwol dat gemakkelijk kan gaan klitten. Door de vacht goed laagje voor laagje uit te kammen en indien nodig licht te ontwollen, worden losse haren verwijderd. Klitten, die er niet uit te kammen of knippen zijn, worden met de tondeuse verwijderd.
Als de kat met regelmaat getrimd wordt, zal deze minder snel klitten en een mooie, gezonde en glanzende vacht hebben.
Het advies is om deze behandeling gemiddeld iedere 3 maanden te herhalen, u krijgt advies op maat.

Scheren

Als de vacht teveel klitten bevat of vervilt is dan zal deze (volledig of gedeeltelijk) geschoren moeten worden, er is dan geen andere optie meer mogelijk. Ook als de kat het uitkammen niet toelaat kan scheren een optie zijn. De kop, kraag, staart en poten worden niet geschoren.
De kraag, staart en poten worden enkel (gedeeltelijk) geschoren als kammen niet (meer) mogelijk is en erg geklit is.
In overleg bespreken we de best passende behandeling na het scheren.

Het scheren van vilt kan onprettig aanvoelen, omdat het vilt enorm trekt aan de huid. Soms lukt het hierdoor niet de kat in één keer te scheren, in een dergelijk geval probeer ik de kat van de ergste plekken te ontdoen en maken we op korte termijn een nieuwe afspraak om de rest af te maken.
Veelal lukt het om het scheren op een tweede afspraak af te maken, echter een heel enkele keer zal het niet lukken de kat te scheren en zal hij/zij toch onder narcose geschoren moeten worden, het welzijn van de kat staat ten alle tijde voorop.

Doordat dikke klitten en vilt de huid verstikt kunnen er wondjes en huidirritaties te voorschijn komen na het scheren. De huid is al gevoelig en kan ook door het scheren geïrriteerd raken.

Kittens

Voor kittens is het mogelijk om te komen kennismaken in de salon ter gewenning.
Kittens tot ongeveer 20 weken oud kunnen gratis komen wennen. De nageltjes worden geknipt en ogen, oren en gebitje gecontroleerd en de vacht wordt bekeken en als het kitten ontspannen genoeg is wordt er nog even kort gekamd. Dit alles op een positieve, katvriendelijke manier. U krijgt ook advies over de verzorging.
Voor fokkers is er ook een mogelijkheid om een nest kittens een keer te laten wennen, neem gerust even contact op.

U kunt een vervolgafspraak maken voor een aangepast tarief.

Bij een 2e of 3e afspraak kan de kat gekamd of gewassen en gedroogd worden. Jong geleerd is oud gedaan!

Wassen

Wassen en drogen is een goede methode om losse haren, vet, vuil en huidschilfers te verwijderen. Door het droogblazen met de waterblazer worden de losse haren uit de vacht geblazen. Na het drogen wordt de kat nog doorgekamd. Een schone vacht zal minder snel klitten.

Ik werk voornamelijk met de producten van Nogga, deze bevatten actieve, natuurlijke ingrediënten die ook echt wat toevoegen aan de huid, buiten reinigen alleen. Het is ook mogelijk om bad therapie in te zetten als ondersteuning van huidproblemen door bijvoorbeeld allergieën. Neem gerust contact op voor informatie hierover.

Op verzoek kan de kat ook met medicinale shampoo gewassen worden. Nogga heeft ook een vet line met goede, ondersteunende producten voor huid en vacht, ter ondersteuning van verschillende aandoeningen.

Andere medicinale shampoos kunt u zelf meenemen, of tegen een meerprijs kan ik deze voor u bestellen.


© Catified, 2017-2019. All rights reserved.