Katten trimmenBij elke behandeling worden eerst de nageltjes gecontroleerd en geknipt. 

Indien nodig, en voor zover de kat het toelaat, worden de ogen en oren gereinigd. 

U krijgt ook desgewenst advies over de verzorging voor thuis.
Het welzijn van uw kat staat voorop, ik zal daarom ook alle tijd nemen voor de behandelingen en het stressniveau van uw kat in de gaten houden en daar zo goed mogelijk op anticiperen. 

Korthaar kat

De korthaar kat wordt laagje voor laagje uitgekamd.
Katten die veel verharen kunnen hiermee geholpen worden en zo een stuk minder haar verliezen na de behandeling en de vorming van haarballen te verminderen.  
Oudere katten of katten met overgewicht kunnen zichzelf niet zo goed meer verzorgen en kunnen ook klitten krijgen of zelfs viltplekken. Vaak zien we die op de rug en/of heupen. Ook Brits Kortharen en Exotics hebben soms wat hulp nodig om de losse haren kwijt te raken.
Losse klitten kunnen meestal worden uitgeborsteld, maar vilt wordt altijd geschoren.
Aan de hand van de vacht wordt bekeken hoe vaak een behandeling nodig zou zijn.

Langhaar kat

De langharige kat heeft geregeld veel onderwol dat gemakkelijk kan gaan klitten. Door de vacht goed laagje voor laagje uit te kammen worden losse haren verwijderd. Klitten, die er niet uit te kammen of borstelen zijn, worden met de tondeuse verwijderd.

Sanitaire trim

Bij een sanitaire trim wordt het gedeelte rondom de geslachtsdelen en desgewenst een deel van de onderbuik/liezen ingekort. Dit voorkomt dat ontlasting en urine in de vacht blijven hangen en zo nare geurtjes veroorzaakt.

Een sanitaire trim is bij de trimbehandeling inbegrepen, indien u dit wenst kunt u dit aangeven. Deze behandeling is ook los te boeken, zonder verdere trimbehandeling.


Scheren

Als de vacht teveel klitten bevat of vervilt is dan zal deze (volledig of gedeeltelijk) geschoren moeten worden, er is dan geen andere optie meer mogelijk. Ook als de kat het uitkammen absoluut niet toelaat kan scheren een optie zijn. De kop, kraag, staart en poten worden niet geschoren.
De kraag, staart en poten worden enkel (gedeeltelijk) geschoren als kammen niet (meer) mogelijk is en erg geklit is.
In overleg bespreken we de best passende behandeling na het scheren.

Het scheren van vilt kan onprettig aanvoelen, omdat het vilt enorm trekt aan de huid. Soms lukt het hierdoor niet de kat in één keer te scheren, in een dergelijk geval probeer ik de kat van de ergste plekken te ontdoen en maken we op korte termijn een nieuwe afspraak om de rest af te maken.
Veelal lukt het om het scheren op een tweede afspraak af te maken, echter een heel enkele keer zal het niet lukken de kat te scheren en zal hij/zij toch onder narcose geschoren moeten worden, het welzijn van de kat staat ten alle tijde voorop.

Doordat dikke klitten en vilt de huid verstikt kunnen er wondjes en huidirritaties te voorschijn komen na het scheren. De huid is dan al gevoelig en kan ook door het scheren geïrriteerd raken.Kittens

Voor kittens is het mogelijk om te komen kennismaken in de salon ter gewenning.
Kittens tot ongeveer 20 weken oud kunnen gratis komen wennen. De nageltjes worden geknipt en ogen, oren en gebitje gecontroleerd en de vacht wordt bekeken en als het kitten ontspannen genoeg is wordt er nog even kort gekamd. Dit alles op een positieve, katvriendelijke manier. U krijgt ook advies over de verzorging en u kunt eventueel het juiste gereedschap direct aanschaffen..
Voor fokkers is er ook een mogelijkheid om een nest kittens een keer te laten wennen, neem gerust even contact op.

U kunt een vervolgafspraak maken voor een aangepast tarief.

Bij een 2e of 3e afspraak kan de kat gekamd of gewassen en gedroogd worden. 

Jong geleerd is oud gedaan!


Wassen

Wassen en drogen is een goede methode om losse haren, vet, vuil en huidschilfers te verwijderen. Door het droogblazen met de waterblazer worden de losse haren uit de vacht geblazen. Na het drogen wordt de kat nog doorgekamd. Een schone vacht zal minder snel klitten.

Ik werk voornamelijk met derma cosmetische producten van Nogga, deze bevatten actieve, natuurlijke ingrediënten die ook echt wat toevoegen aan de huid, buiten reinigen alleen. Ze tasten de natuurlijke huidbarrière daarom ook niet aan.

Nogga Bath Therapy

Het is ook mogelijk om bad therapie in te zetten als ondersteuning van huidproblemen door bijvoorbeeld allergieën, overmatige talgproductie enz. 

Neem gerust contact op voor informatie hierover.

Nogga heeft hiervoor een vet line met producten voor huid en vacht, ter ondersteuning van verschillende aandoeningen.

Op verzoek kan de kat ook met medicinale shampoo gewassen worden. 

Andere medicinale shampoos kunt u zelf meenemen, of tegen een meerprijs kan ik deze voor u bestellen.


© Catified, 2017-2024. All rights reserved.