Wie ben ik

Van kind af aan was ik al idolaat van katten en ben ik opgegroeid met een Perzische kat (nog van het oude type). Zo begon mijn liefde voor katten vooral met langharige exemplaren.

Voordat de kinderen geboren werden heb ik nog een tweetal jaar in een dierenasiel gewerkt als kattenverzorger, waar ik ook nog wel eens een aantal katten ontdaan heb van hun vilt door het op mijn gemak stuk voor stuk weg te knippen. Dit vond ik altijd heerlijk om te doen, je zag de kat daarna zo opknappen! Het begrip kattentrimmen was toen helemaal nog niet bekend, katten werden standaard onder narcose geschoren als het knippen niet lukte.

Toen wij ruim 10 jaar geleden op zoek gingen naar een kattenras die geschikt zou zijn voor onze allergische dochter, kwamen we uit bij de Devon Rex. Ik was op slag verliefd! Inmiddels heb ik sinds 2007 mijn eigen (hobby) cattery (Rextopia's) en heb ik mij er op toegelegd om mijn steentje bij te dragen aan het in stand houden van dit prachtige ras. U zult dus bij ons voor het raam mogelijk zo'n grappig kobold-achtige katje of van tijd tot tijd kitten voorbij zien komen. 


Werken met katten is altijd een droom van mij geweest. In januari 2017 ben ik gestart aan de Katten Academie met de opleiding voor Kattengedragstherapeut (FGT) en heb ik inmiddels het certificaat Feline Gedrags Adviseur behaald. Uiteindelijk hoop ik de opleiding tot kattengedragstherapeut verder af te ronden. 

In juli 2017 kwam de mogelijkheid om naast de FGT, de opleiding Kattentrimmen te gaan volgen, waarvoor ik in november 2017 mijn diploma heb behaald. Ik mag mijzelf dus gediplomeerd kattentrimmer noemen.
In het trimmen heb ik echt mijn passie gevonden en ik ben dan ook super enthousiast en gemotiveerd om eigenaren te kunnen helpen bij de vachtverzorging van hun kat!

Naast de trimsalon werk ik op woensdag en zondag ook als kattentrimster en winkelmedewerker bij Pets Place XL Parkboulevard in Rotterdam. Ook zal ik geregeld curussen en workshops blijven volgen om mijn kennis uit te breiden en up-to-date te houden. 

Nathalie

© Catified, 2017-2019. All rights reserved.